Home Page Forums Raspberry Pi Shields No data on raspberry-pi-cellular-iot-application-hat and Hologram

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by  ensar 3 weeks, 4 days ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #52388

    lof
    Participant

    Hi
    I went through all samples for the raspberry-pi-cellular-iot-application-hat
    Everything seems configured correctly, I have IP address from my Hologram SIM card, but unable to send any data, either PPP, UDP or SMS samples.
    I set the APN in PPP setup. Tried to add it to the UDP script as well
    The Hologram sees the connection (see below) but no data travels. What am I missing?

    Thanks
    J.

    CARRIER
    AT&T Mobility
    LAST CONNECTED
    24 minutes ago
    SESSION START/END
    September 24, 2019 05:49:48 PM EDT
    September 24, 2019 07:41:55 PM EDT
    APN
    hologram
    USAGE THIS PERIOD
    0.00 B

    #52390

    lof
    Participant

    Routing table with WiFi disabled on Raspi
    Kernel IP routing table
    Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
    0.0.0.0 0.0.0.0 0.0.0.0 U 216 0 0 wwan0
    169.254.0.0 0.0.0.0 255.255.0.0 U 216 0 0 wwan0

    Here is the Part of the ppp sample connection attempt

    send (AT+CGDCONT=1,”IP”,”hologram”,,0,0^M)
    expect (OK)
    ^M
    ^M
    OK
    — got it

    send (ATD*99#^M)
    expect (CONNECT)
    ^M
    ^M
    CONNECT
    — got it

    Script chat -s -v -f /etc/chatscripts/chat-connect -T hologram finished (pid 4658), status = 0x0
    Serial connection established.
    using channel 2
    Using interface ppp0
    Connect: ppp0 <–> /dev/ttyS0
    sent [LCP ConfReq id=0x1 <asyncmap 0x0> <magic 0x202f44cb> <pcomp> <accomp>]
    rcvd [LCP ConfReq id=0x0 <asyncmap 0x0> <auth chap MD5> <magic 0xa558b48a> <pcomp> <accomp>]
    No auth is possible
    sent [LCP ConfRej id=0x0 <auth chap MD5>]
    rcvd [LCP ConfAck id=0x1 <asyncmap 0x0> <magic 0x202f44cb> <pcomp> <accomp>]
    rcvd [LCP ConfReq id=0x1 <asyncmap 0x0> <magic 0xa558b48a> <pcomp> <accomp>]
    sent [LCP ConfAck id=0x1 <asyncmap 0x0> <magic 0xa558b48a> <pcomp> <accomp>]
    sent [LCP EchoReq id=0x0 magic=0x202f44cb]
    sent [IPCP ConfReq id=0x1 <addr 0.0.0.0> <ms-dns1 0.0.0.0> <ms-dns2 0.0.0.0>]
    rcvd [LCP DiscReq id=0x2 magic=0xa558b48a]
    rcvd [LCP EchoRep id=0x0 magic=0xa558b48a 20 2f 44 cb]
    sent [IPCP ConfReq id=0x1 <addr 0.0.0.0> <ms-dns1 0.0.0.0> <ms-dns2 0.0.0.0>]
    sent [IPCP ConfReq id=0x1 <addr 0.0.0.0> <ms-dns1 0.0.0.0> <ms-dns2 0.0.0.0>]
    sent [IPCP ConfReq id=0x1 <addr 0.0.0.0> <ms-dns1 0.0.0.0> <ms-dns2 0.0.0.0>]
    sent [IPCP ConfReq id=0x1 <addr 0.0.0.0> <ms-dns1 0.0.0.0> <ms-dns2 0.0.0.0>]
    sent [IPCP ConfReq id=0x1 <addr 0.0.0.0> <ms-dns1 0.0.0.0> <ms-dns2 0.0.0.0>]
    sent [IPCP ConfReq id=0x1 <addr 0.0.0.0> <ms-dns1 0.0.0.0> <ms-dns2 0.0.0.0>]
    sent [IPCP ConfReq id=0x1 <addr 0.0.0.0> <ms-dns1 0.0.0.0> <ms-dns2 0.0.0.0>]
    sent [IPCP ConfReq id=0x1 <addr 0.0.0.0> <ms-dns1 0.0.0.0> <ms-dns2 0.0.0.0>]
    sent [IPCP ConfReq id=0x1 <addr 0.0.0.0> <ms-dns1 0.0.0.0> <ms-dns2 0.0.0.0>]
    sent [LCP EchoReq id=0x1 magic=0x202f44cb]
    IPCP: timeout sending Config-Requests
    sent [LCP TermReq id=0x2 “No network protocols running”]
    sent [LCP TermReq id=0x3 “No network protocols running”]
    Connection terminated.
    abort on (ERROR)
    abort on (NO DIALTONE)

    Sending break to the modem
    send (+++^M)
    send (+++^M)
    send (+++^M)

    Goodbye
    Script chat -s -v -f /etc/chatscripts/chat-disconnect finished (pid 4671), status = 0x0
    Serial link disconnected.
    Modem hangup

    #58384

    ensar
    Moderator

    Hi.
    Could you please try with a different SIM?
    The hologram would be a reason.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.